Godmorgon | LenaStridsberg
lenaspena

LenaStridsberg

Annons

Godmorgon

Klockan är jag-vet-inte-vad och Theo stormar in i vårt sovrum.
Det är nog inte mitt i natten i alla fall för ljuset sipprar in bakom mörkläggningsgardinen. Efter x antal minuter av gos blandat med en spark eller två så viskar vår minsta son;
”Jag vill nog ha yoghurt”
Klockan är 06.40 – en liten hint av en sovmorgon ändå.

Jag masar mig upp ur sängen och låter mycket gladare än vad jag är egentligen;
”Självklart ska vi ha yoghurt älskling!”

Jag snubblar yrvaket ut i köket bakom min son som redan har öppnat kylskåpet och pekar ivrigt på hallonyoghurten. Jag har bara linne och trosor på mig och börjar frysa på en sekund eftersom köksfönstret stått på glänt under natten. Jag smiter försiktigt in i det varma sovrummet igen och hämtar mina shorts så snabbt jag kan, men Theo är redan bakom mig och snyftar försiktigt att han vill ha yoghurt. Jag släcker gråtbranden så snabbt jag kan genom att klä på mig shortsen i köket medan jag förklarar att jag bara skulle hämta lite kläder.

Theo hoppar upp på sin stol i köket med skeden han redan har hämtat i översta lådan i högsta hugg och hejar på mig medan jag med sömniga rörelser försöker hitta en skål. Theo vill hälla upp sin yoghurt själv och ber mig snällt att hämta ”puffar” medan han gör det. Jag vänder mig om till skåpet där flingorna står och drar fötterna ditåt tills jag når dem och låter Theo gräva fram näve efter näva av puffar. Jag gäspar och tänker att jag ska göra kaffe medan han äter. Då har jag några minuter av lugn och ro såhär på morgonkvisten.

Små fötter på hallgolvet. De stannar till och lyssnar efter oss. Sen börjar de tassa snabbt igen och jag omfamnas av en väldigt rufsig liten tjej som också vill ha yoghurt.
Kaffet får vänta lite till tänker jag och ställer fram frukost till Nova också.

Kaffet. Jag går till bryggaren och stannar till efter ett steg för att skrapa av mig ett riskorn som fastnat under min fot. Glömde dammsuga golvet efter barnens middag igår. Jaja.

Glömde visst skölja ut kaffekannan också.

Efter 4 tysta minuter klickar jag äntligen på startknappen och hör hur kaffemaskinen börjar jobba, snart doftar det svart guld i hela köket och jag tittar drömskt på hur det skållheta vattnet droppar ner i kaffepulvret och droppar vidare ner i kannan. Fasen vad fint det är.

Theo har ätit klart och vill ha tuggummi.

”Jag vill ha lila mamma. Eller rosa.”
Jag plockar fram burken med rosa tuggummin.

”Nej lila” säger han och gråter dramatiskt.

”Okej älsklingen, vi tar lila istället” säger jag mjukt och låtsas ha världens längsta tålamod.

Nova har ätit klart och säger tack för frukosten, de båda springer ut i vardagsrummet och börjar leka med alla leksaker som vi likt upproriska tonåringar vägrade städa bort igår kväll.
Kaffet är klart.
Jag tar en kopp och häller upp till hälften. Går till kylen och får återigen skrapa bort det där förbannade riskornet från fotsulan. Häller i mer mjölk än vad som är ansett normalt och sätter mig ner för att skriva detta.

God morgon.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
lenaspena

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats